חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בביהמ"ש לתביעות קטנות אין חובה להוכיח נזק רפואי באמצעות חו"ד רפואית

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין בן שושן דני נגד הנהלת מלון "מרידיאן" ים המלח

בית המשפט לתביעות קטנות באשדוד קבל תביעתו של אורח מלון מרידיאן, אשר שהה בחדר הסאונה של המלון, ולאחר שהייה של כמה דקות, ניתז על רגלו הימנית זרם מים רותחים מתוך צינור הסמוך לרצפה שאמור לפלוט אדים. התובע נכווה ברגלו ונאלץ ליטול אנטיביוטיקה.

השופט גיל דניאל קבע, כי בית מלון חב חובת זהירות ביחס לאורחים המתארחים בבית המלון ועושים שימוש במתקניו. במסגרת זו, על הנתבעת היה לדאוג לבטיחות המתקנים המצויים בתחומה, ובפרט לבטיחות השימוש בחדר הסאונה. משלא טפלה ותחזקה כראוי את חדר הסאונה, הפרה הנתבעת את חובת הזהירות.

נקבע, כי די בכך שהתובע הוכיח, באמצעות המסמכים הרפואיים שהגיש וכן התצלומים של רגלו, כי סבל מכוויות ברגלו כתוצאה מהאירוע הנדון. לדברי השופט: "בתביעה המוגשת לבית משפט לתביעות קטנות, אין התובע מחויב להוכיח נזקיו בתחום הרפואה אך ורק באמצעות חוות דעת רפואית, ובלבד שהוכיח בראיות אחרות, משכנעות, את נזקיו וכן את קיומו של הקשר הסיבתי בין הנזק הגופני שנגרם לו לבין האירוע הנטען". נזקי התובע הועמדו על סך 3,500 ש"ח.

לפסק הדין בעניין בן שושן דני נגד הנהלת מלון "מרידיאן" ים המלח

למדור נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות